Restauranter i Åre

I vintersæsonen kan Åre byde på mere end 60 restauranter og caféer, hvilket er mange i forhold til Åres størrelse. Åre har et bredt udvalg af gode og hyggelige restauranter, hvorfor der med garanti skulle være et spisested, der falder i hele familiens smag og indenfor alles budget. Der er blandt andet mulighed for at smage det moderne svenske køkken, som er internationalt inspireret. Derudover er der japanske, italienske, græske og amerikanske menuer at begive sig i kast med. 

Dahlbom på Torget

Her finder du opfindsomme retter i bedste New York stil. En af specialiteterne er den perfekt lavede torsk med tilhørende østerscreme – snyd ikke dig selv for denne specialitet! Aftenerne er som regel godt pakkede, og det kan være svært at finde plads på dansegulvet i baren i kælderen. Nyd en af de populære drinks Mojitos eller Daquiris. Dahlbom på Torget åbnede tilbage i 2007 og har siden da været et populært sted at slappe af for de lokale såvel som gæster i Åre i alle aldre. Dahlboms køkken skiller sig ud fra andre spisesteder, du finder i Åre, da maden er innovativ og er bærer præg af indflydelse fra blandt andet Asien, USA og Sveriges Jämtland. På 1. etage spiser du i elegante omgivelser, hvor du nedenunder finder en bar, som har en industri-stil med nøgne murstensvægge og svag belysning.

Buustamons Fjällgård

Busstamons Fjällgård er en hyggelig og charmerende bjergrestaurant, hvor du blandt andet kan købe hjemmelavet snaps. Restauranten er beliggende på bjerget halvvejs oppe ad Åreskutan og er rustikt indrettet med træ og ildsteder. Skiløbere stopper på Busstamoons for en kop kaffe og vafler eller en kop varm chokolade hen på eftermiddagen. Det er også muligt at få et traditionelt måltid mad. Vælger du at besøge restauranten om aftenen, kan du før middagen deltage i en Hojt, som er en snapsetur i kælderens destilleri. Restauranten har ligeledes fundet på den geniale ide at arrangere transport til og fra restauranten, således du kan have en snaps og et glas vin til maden.

Vinbaren

Vinbaren er en uformel tapasbar, hvor det er muligt at købe nogle af verdens bedste vine. I Vinbaren finder du et super udvalg af vine fra klassiske vinstrikter som Bourgogne, Champagne og Rhône. Vær opmærksom på at Vinbaren ikke tager imod reservationer, så kom tidligt eller vær forberedt på ventetid. På Vinbaren spiser, drikker og hygger du dig omkring høje borde til tonerne fra salsa, bossanova og pop, som sætter stemningen. Menuen på Vinbaren skifter fra uge til uge, men tilbyder tapas i middelhavsstil og tilbyder selvfølgelig også et bredt udvalg af oste. Stedet er ejet af Sonny Gustavsson, som ligeledes har restauranten Broken (se næste beskrivelse) samt ølbaren Öl Baren, som ligger ved siden af.

Broken

Broken er en amerikansk inspireret bar og grill, som serverer lækre burgere med løg, stegt champignon, smeltet cheddar og sprød bacon og som prikken over i’et bearnaise sauce ved siden af. Derudover kan det anbefales at prøve de lækre milkshakes, som er lavet af frisk frugt og masser af is i alle regnbuens farver. Som forventet af en amerikansk inspireret restaurant er menuerne omfattende ligesom kalorieindholdet (hvorfor du er heldig at have brugt hele dagen på ski). Burgere er hovedspisen på Broken, men der bliver ligeledes serveret diverse salater, lækre sandwiches, nachos, spareribs og meget meget andet. Du kan også bare nyde en kold øl på terrassen eller smutte forbi Broken efter kl. 20.00 til drinks i baren.

Timmerstugan

På Timmerstugan kan du få en helt fantastisk frokost og er stedet, hvor der bliver festet igennem! Timmerstugan er stort set altid fyldt med glade mennesker på grund af den gode beliggenhed og et godt menukort. Hav tålmodighed, da der godt kan være kø, hvis du beslutter at spise frokost på dette populære sted (specielt mellem 12.00 og 13.00). Rejser du med små børn til Åre, kan det anbefales at holder jer fra Timmerstugan om søndagen, da søndage på dette sted forvandles til en mørk hule med elektro, pop, house og masser af festglade gæster, der danser “pjäxdansen” (danser i deres skistøvler).

Humelstugan

Hummelstugan er et populært sted at tage hen for at få en god pizza. Stedet er dog beliggende på et bjerg, og der kun er adgang via lift, kan det være problematisk at komme dertil, hvis vejret ikke er med jer. Turen derop er dog det hele værd, da Hummelstugan er den eneste restauration, der serverer hjemmelavet pizza, og derfor er et populært spisested blandt børnefamilier. Stedets beliggenhed giver en helt fantastisk udsigt over dalen, som blandt andet kan nydes fra den store solterrasse. Besøg Hummelstugan for deres gode pizzaer eller dagens suppe eller blot få varmen på en irish coffee, rom eller varm chokolade.

Fjällpuben

Fjällpuben er en hyggelig indrettet lodge, som serverer mad inspireret af Norrland. For at få bord er det en god ide at ringe og bestille i forvejen. Udover at servere særdeles god mad er Fjällpuben kendt for deres stil, som ligger i kategorien “jagt-lodghe-chic” og skal opleves! Fjällpuben har et traditionelt køkken, som ledes af de award-vindende ejere Melker Andersson og Markus Aujalay. I deres køkken bliver der kun brugt lokale og organiske produkter, hvor der bliver serveret alt fra carpaccio til laksetartar til forret og steak og burger til hovedret og en række lækre desserter, som I kan skylle ned med et godt glas vin.

Caféer

Kaffe er en vigtig del af den svenske livsstil, så hvorfor ikke forkæle dig selv med en god kop kaffe og en snack på en af de mange caféer efter en lang dag på pisten? Caféerne serverer ligeledes en let frokost, samt de fleste af caféerne bager deres egne tærter, brød, kager, boller, muffins etc. Du må ikke snyde dig selv for en god kop svensk kaffe serveret med et traditionelt Jämtland brød.